8 Temmuz 2022 Cuma

Hyundai HB20


Hyundai'nin Brezilya pazarında çok popüler olan küçük modeli HB20 makyajlandı. 2019 yılında yeni nesline kavuşan otomobilin sedan ve SUV seçenekleri de yakında aynı operasyona girecek. Aracın kaput altında da değişiklik var.

Ön panjuru çift parçaya bölünen makyajlı otomobilin farları ve ön tamponu daha sert çizgilere kavuşmuş. 16 inç çaplı jantların tasarımı yenilenmiş ve makyajlanan LED stoplar bagaj kapağı üzerinden birleştirilmiş. Arkada yer alan logoyu aşağıya alan Hyundai arka tamponu da makyajlayarak sis ve geri vites lambalarını köşelere almış.

HB20S olarak adlandırılan sedan versiyona bakacak olursak aracın ön bölümünün 5 kapılı kardeşiyle aynı olduğunu söyleyebiliriz. Arkada da kısa yapılı ve aşağıya doğru açı alan bagaj kapağıyla birlikte yine bu kapağın üzerinden birleşen LED stoplar görülebiliyor. Makyaj öncesinde stoplar birbirine bağlanmıyordu.

İç mekanda neredeyse hiç değişiklik sunmayan otomobilin burada dikkat çeken en büyük yeniliği tamamen dijital hale gelen gösterge paneli. Ayrıca önceden elde edilen düşük çarpışma testi skorlarının ardından güvenlik donanımları da zenginleşmiş.

Kaputu altında yer alan 1.6 litre hacimli üniteye veda eden HB20'nin 3 silindirli motoru 1 litre hacimli. Atmosferik emişli seçeneği 80, turbo beslemelisiyse 120 beygir güç üretebilen ünite düşük güçlü halinde 5 ileri vitesli manuel şanzımanla sunulurken turboda 6 ileri vitese sahip manuel veya otomatik şanzımanlar tercih edilebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder