8 Haziran 2022 Çarşamba

Honda HR-V


Avrupa için 2021 yılında tanıtılan Honda HR-V Kuzey Amerika pazarında farklı bir araç haline geldi. Avrupalı kardeşinden çok daha büyük olan modelin kaputu altında da hibrit bir ünite bulunmuyor. Üstelik aracın platformu da farklı.

Öne doğru uzanan panjur ve LED farlarıyla Ford Kuga'yı andıran bir duruşa sahip modelin arkası da kardeş firma Acura'nın SUV modellerinden alınmış gibi duruyor. Tamponlarda yer alan siyah korumalar geniş olsa da profilden bakıldığında bu parçaların inceldiği görülebiliyor.

Türkiye'de de satılan kardeşinin aksine Civic temelleri üzerine geliştirilen bu HR-V'nin iç mekanı da bu otomobilinkini andırıyor. Direksiyon simidi, dijital gösterge paneli ve dokunmatik ekran gibi birçok detayı Civic'ten alınan aracın vites konsoluysa biraz daha kaliteli görünüyor.

Kaputu altında 2 litre hacimli, atmosferik emişli bir motor bulunan HR-V, 160 beygir güç, 187 Nm tork üretebiliyor. Sürekli değişken oranlı otomatik şanzımanla (CVT) donatılan araç önden veya dört tekerlekten çekişli olarak alınabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder