10 Haziran 2022 Cuma

Picasso 660 LMS


Son zamanlarda ortaya çıkan yeni üreticilerin genelde elektrikli otomobillerle pazara girmelerine alışsak da durum bundan ibaret değil. İsviçreli Picasso Automotive, sadece 21 örneğini üreteceğini açıkladığı modeliyle alışılmışın dışına çıkıyor.

Aerodinamik detaylar ve hava girişleriyle dolu olan gövdesi dikkat çekici olsa da güzel olduğu şüpheli olan 660 LMS'te önde 19, arkadaysa 20 inç çaplı, tek bijonlu jantlar görev yapıyor. 980 kg ağırlığa sahip olan karbon fiber gövdeli otomobilin fren sistemindeyse 350 ve 355 mm çaplı disklerle dört ve altı pistonlu kaliperler bulunuyor.

İç mekan fotoğrafları paylaşılmamış olsa da bu bölümde Sabelt arması taşıyan koltuklar, 6 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri, bol bol karbon fiber, Alcantara kaplı karbon fiber direksiyon simidi, dokunmatik ekran ve dikiz aynaların yerine kullanılan kameraların görüntüsünü iç mekana ileten ekranlar bulunuyor.

Kaput altında çift turbo beslemeye sahip, 3 litre hacimli bir V6 ünite sunan araç 650 beygir güç, 720 Nm tork üretebiliyor. Üretilen güç, 6 ileri vitesli, sıralı şanzımanla arka aksa iletiliyor. Titanyum egzoz sistemine de sahip olan 660 LMS'in başlangıç fiyatıysa vergiler hariç 820.000 Euro.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder