14 Haziran 2022 Salı

Jidu Robo-01


Her geçen gün ortaya yenileri çıkan Çin merkezli otomobil üreticileri arasına bir yenisi eklendi. Jidu'nun ilk konsept çalışması da dikkat çekici. Pek de sürpriz olmayan bir şekilde elektrik motoruna sahip olan araç 4. seviye otonom sürüşü destekliyor.

Panjursuz bir ön bölüme sahip olan otomobilin düşük burun kısmında piksel LED farlar ve aralarına eklenen ince LED şerit görülebiliyor. Bu farlar farklı grafikler yansıtabiliyor. Aerodinamik tasarımlı jantlar, yan aynaların yerini alan kameralar ve gizlenmiş kapı kolları yanda dikkat çeken detaylar.

Gövdesinin birçok noktasında kamera ve LiDAR sensörleri yer alan konseptin arkasında bir sabit, bir de seviyesi ayarlanabilen spoiler bulunuyor. Difüzör ve bagaj kapağı boyunca uzanan LED stoplar da son zamanların olmazsa olmaz detayları arasında.

B sütunu bulunmayan otomobilin çerçevesiz camlara sahip olan kapıları birbirinin tersine açılıyor. İç mekanda dört kişilik yer sunan Robo-01'in direksiyon simidi, otonom sürüş sırasında gizlenebiliyor. Ön panelse dev bir ekrandan oluşuyor. Koltukları arasında dokunmatik kumanda panelleri bulunan otomobil cam tavana da sahip.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder