7 Haziran 2022 Salı

Fiat Doblò


Fiat'tan beklenen haber geldi. PSA grubu ile birleşme sonrasında Stellantis'in bir üyesi konumuna gelen Fiat, Doblò'nun yeni neslini tanıttı. Ailenin diğer hafif ticarileriyle aynı yapıya sahip olan yeni modelin elektrikli versiyonu da bulunuyor.

Peugeot, Citroën, Toyota ve Opel'in de aynı gövdeyle sunduğu aracın üretimi İspanya'ya alınıyor. Tasarım olarak burun yapısında yer alan ufak farklılıklarla kardeşlerinden ayrılan Doblò sadece siyah renkli tamponlarla üretilecek. Modelin bagaj kapağı üzerinde yer alan ince spoiler de dikkat çeken bir detay.

Dijital gösterge paneli ve yeni vites selektörü gibi detaylarla dikkat çeken modelin iç mekanı da kardeşlerinden tanıdık. Aynı şeyi depolama bölümleri ve bagaj hacmi için de söylemek mümkün. Bu arada yeni Doblò'nun da panel van seçeneğinin sunulacağını belirtelim.

Alıştığımız üzere 1.2 litre hacimli benzinli ve 1.5 litre hacimli Diesel motorlarla sunulacak olan Doblò'ya bir de e-Doblò isimli, elektrikli kardeş ekleniyor. 136 beygir güç, 260 Nm tork üreten model 50 kWh kapasiteli bataryalarla 280 km'in üzerine çıkabilen bir menzile sahip.

1 yorum:

  1. Anlaşılan yeni bir araç geliştirmek ve (görece) az adetlerde üretmek ölçek ekonomisi için yetmedi. Aynı gövdeyi kullanmak mantıklı olunca da Türkiye'de üretime lüzum kalmadı.

    YanıtlaSil