13 Kasım 2023 Pazartesi

Volvo EM90


Volvo'nun ilk lüks MPV modeli tanıtıldı. Aynı zamanda elektrikli bir otomobil olan EM90, Zeekr 009'un teknik ikizi. Şimdilik tek motor seçeneğiyle sunulacak olan model arkadan itişli ve ilk etapta sadece Çin pazarında satılacak.

Köşeli tasarımını 009 ile paylaşan EM90'ın ön bölümüyse çok daha alımlı. Volvo'nun diğer elektrikli modellerinde de kullandığı LED farlar ve aydınlatmalı ön panjurun çok daha sade görünümü, modeli kardeşinden daha çekici kılmış.

5.2 metre üzerindeki boyu, 3.2 metreden uzun aks mesafesi ve 2 metrenin üzerinde olan genişliğiyle büyük bir otomobil olan EM90'ın çift parçalı A sütunu ve C sütununda yer alan çentik de tanıdık. Arka bölümdeyse stopların ortada birleşmek yerine D sütununa doğru yönelmesi tipik bir Volvo imzası.

İç mekanını da büyük ölçüde 009 ile paylaşan modelde Volvo direksiyon simidi ve kristal vites selektörü farklılıkların en büyükleri. Dijital gösterge paneli ve büyük dokunmatik ekran aynı kalırken 2+2+2 oturma düzeni, çift cam tavan, kayar arka kapılara yerleştirilen dokunmatik kumandalar ve tavanda görülen ambiyans aydınlatmaları premium ortamı pekiştirmiş.

İlk etapta 009'un 544 beygirlik gücünden uzak olacak EM90'ın arkada yer alan 272 beygir gücünde tek elektrik motoruyla satılacak. 0'dan 100 km/s sürate 8.3 saniyede ulaşabilen modelin 116 kWh kapasiteli bataryaları 720 km üzerinde menzil sunabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder