18 Kasım 2023 Cumartesi

Renault Twingo


Renault, Twingo'yu yeniliyor. Üstelik bunu, retro tasarım kullanarak yapıyor. İlk nesil örneklerin tasarım detaylarına sadık kalınarak ortaya çıkarılan konsept eskisinden büyük olduğu gibi yeni Twingo modellerinde olduğu gibi 5 kapı sunuyor.

Klasik Twingo'nun gülen yüzünü geri getiren Renault, ilk nesil araçlarda kaput üzerinde yer alan hava girişlerini batarya şarj seviyesi göstergesi olarak kullanmış. Büyük jantlar modeli günümüze taşırken yan aynalar ve ön kapı kolları da eski aracın izinden gitmiş.

Arka kapı kolları C sütunu tarafına gizlenen otomobilin bagaj kapağında yer alan cam çerçevesi kalın ve siyah renkli. LED stopların tasarımı da farları taklit ediyor. Aracın her iki tamponunda da ufak temasların zararsız kapatılabilmesini sağlayabilecek lastik stoperler yer alıyor.

İç mekan detayları henüz paylaşılmamış olan konseptin elektrikli olması dışında performans detayı da paylaşılmadı. Bununla birlikte süper verimli olması için çalışılan Twingo'nun 10 kWh/100 km gibi bir tüketim ortalamasına sahip olması planlanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder