18 Kasım 2023 Cumartesi

Subaru Forester


Subaru'dan ilginç bir hamle geldi. Markanın ünlü modeli Forester, kapsamlı bir makyaj operasyonunun ardından yeni yüzüne kavuştu. teknik olarak az yeniliği bulunan otomobilin gövde tasarımıysa ilk etapta Subaru severler arasında bölünmelere yol açtı.

Çoğunlukla orijinal görünümleriyle dikkat çeken Subaru modellerinin arasında bir taraftan Toyota, Diğer taraftan Ford, hatta Suzuki'ye göndermeler yapan detaylarıyla dikkat çeken otomobile önden bakıldığında iki nesil önceki Ford Explorer ile karıştırmak mümkün. Tamponlar ve kapıların altıyla çamurluklarda sunulan plastik korumaları çok geniş tutulmayan araçta çapları 19 inçe kadar ulaşan jantlar kullanılıyor.

Yeni gövdesinde de cam alanlarının genişliğiyle dikkat çeken otomobilin arkasında şeffaf korumalı stoplar görülebiliyor. Bu stoplar birbirlerine siyah bir şeritle bağlanmış. Küçük spoiler ve gövdeden çok çıkıntı yapmayan siyah renkli tampon da bu bölümde sunulan diğer detaylar.

İç mekanında daha hafif gelişmeler sunan Forester'da aynı direksiyon simidi ve analog gösterge paneli kullanılıyor olsa da çift ekran kendisini tek büyük üniteye bırakmış. Havalandırma kumandaları da artık dokunmatik olarak sunulurken kapı içi döşemeleri de yenilenmiş. EyeSight güvenlik paketi de eskisinden iki kat daha fazla özellik sunuyor.

Kaputu altında aslında bir değişiklik bulunmayan aracın 2.5 litre hacimli, Boxer motoru aynı olsa da ürettiği güç 2 beygir azalarak 183 beygire gerilemiş. Torksa 2 Nm artışla 214 Nm'ye ulaşmış. Dört tekerlekten çekiş sistemi ve sürekli değişken oranlı otomatik şanzıman (CVT) standart olarak sunulurken aracın 0-100 deparının yaklaşık 8 saniyede tamamlandığı belirtildi. Hibrit motorsa önümüzdeki aylarda tanıtılacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder