18 Kasım 2023 Cumartesi

Lucid Gravity


Lucid model ailesi genişliyor. İlk SUV modelinin seri üretim halini tanıtan üretici, Air'den tanıdığımız tasarım detaylarına sahip. 900 Volt mimarisine sahip olan otomobilin şarj süreleri de bu sayede aşağıya çekilebiliyor.

İnce yapılı LED farları, bir LED şeritle birbirine bağlanan aracın marka ismi de aydınlatmalı. Ön bölümünde de bagaj sunan otomobilde büyük jantlar ve ince yapılı çamurluk korumaları kullanılmış. Camların altına sabitlenen yan aynalar ve hemzemin kapı kolları sayesinde hava sürtünme katsayısı 0.24'e inmiş.

Kalın bir D sütunu ve büyük bir spoiler ile dikkat çeken arka bölümde bagaj kapağı boyunca uzanan ince LED stoplar ve gövdeden çıkıntı yapmayan tampon öne çıkıyor. Bagaj kapağının, aracın çamurluklarına kadar ulaşması da bu bölümü güçlü gösteren bir detay.

İlginç detaylara sahip iç mekanda ön camın tavana kadar uzandığı görülebiliyor. Üç koltuk sırası sunan SUV, ön sırada yer alan ara konsolda göz ve bardaklıklar için şeffaf bir kapak sunmuş. Üst ve alt kısımları düzleştirilmiş direksiyon simidinin arkasında 34 inç büyüklüğünde bir OLED ekran barındıran aracın orta konsolu da, birkaç fiziksel tuşu bulunan dokunmatik ekrandan oluşuyor.

Sahip olacağı motor ve batarya detayları henüz açıklanmayan otomobilin 0'dan 100 km/s sürate yaklaşık 3.5 saniyede ulaşması planlanıyor. Menzilinin de 700 km üzerinde olması beklenen aracın şarj hızıysa 15 dakikada 320 km'yi bulabilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder