13 Temmuz 2023 Perşembe

Porsche 357 Vision Speedster


Porsche'nin 75. yıl kutlamaları devam ediyor. Ocak ayında, bizlere 356'nın ruhunu yansıtan 357 konseptiyle tanıştıran Alman üretici şimdi de bu aracın üzeri açık seçeneğiyle bizleri selamlıyor. Üstelik daha da agresif bir görünümle.

Ana hatlarını sabit tavanlı kardeşiyle paylaşan otomobilin ön camı çok daha kısa bir yapıya sahip olduğundan araç daha alçak. Gizli LED aydınlatma grubu, 20 inç çaplı magnezyum jantlar, yan aynalar yerine düşünülen kameralar ve büyük splitter ile difüzör kardeşten tanıdık.

Tek kişilik bir otomobil olan konseptein iç mekanıysa oldukça sade bir görünüme sahip. Yolcu bölümünü brandayla kaplayan Porsche, araca özel bir üç kollu direksiyon simidi tasarlarken gösterge tablosunu şeffaf plastik üzerine yansıtmış. Yaşam alanının neredeyse tamamı karbon fiber kaplı.

Teknik verileri açıklanmamış olsa da sabit tavanlı kardeşin 718 GT4 RS ile teknik ikiz olduğunu hatırlatalım. Bu araçta görev yapan 4 litre hacimli, 6 silindirli Boxer motor, 500 beygir güç, 450 Nm tork üretebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder