12 Temmuz 2023 Çarşamba

Ferrari KC23


Ferrari ilginç bir marka. İtalyan üreticinin yeni seri üretim otomobilleri yılda bir karşımıza çıksa kendimizi şanslı hissetsek de tek üretim modellerle çok daha sık karşılaşabiliyoruz. Bu nedenle 488 GT3 Evo temelli KC23 karşımıza geldiğinde uzun zamandır beklediğimiz bir modelin lansmanı yapılmış gibi gelebiliyor.

Pistlere özel bir araç olduğundan tasarımda hayal gücünü konuşturan Ferrari, sivri burun kısmında ince yapılı ve 3 boyutlu LED ünitelerle birlikte derin bir hava girişi ve büyük splitter kullanmış. Bu bölümdeki hava kanalı ve çamurluklar üzerindeki hava çıkışları da agresif duruşu pekiştiriyor. İki jant seti bulunan otomobilin performanslı kullanım için 18 inç çaplı jantları bulunurken sergilemede önde 21, arkada 22 inç çaplı örnekler yer alıyor.


Yukarıya doğru açılan kapılar ve derin yan eteklere de sahip olan otomobilin arka bölümünde de sabit bir spoiler ve yine 3 boyutlu stoplar görülebiliyor. Büyük difüzör ve üzerinde yer alan çift egzoz çıkışı haricinde pist kullanımlarında araca daha da büyük bir spoiler eklenebiliyor. Yan aynalarsa yerlerini kameralara bırakmış.

İç mekanını, temellerini paylaştığı 488 GT3 Evo ile paylaşan araçta tam boy takla kafesi, yarış koltukları, ayarlanabilir metal pedal seti, 6 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri ve yarım direksiyon simidi bulunuyor. 3 aynanın da görüntisini de yansıtan ekranların tavana alınmasıysa ilginç bir detay.

Aracın performans verileri paylaşılmamış olsa da 488'de kullanılan 3.9 litre hacimli V8 ünitenin kaput altında bulunduğunu söyleyebiliriz. Bu ünitenin yarış aracında 600, yol otomobilindeyse 670 beygir güç üretebildiğini hatırlatalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder