14 Temmuz 2023 Cuma

Makkina Triumph TR2


Triumph geri döndü. Üstelik ilginç bir konseptle. Aslında 25. yaşını kutlayan Makkina'nın bir tasarımı olan otomobil diğer taraftan Triumph'un 100. yaşını kutluyor. Bu arada Makkina, ismi çok duyulmasa da birçok otomobil tasarımında rol oynamış bir firma.

50'li yıllarda üretilen orijinal TR2 gibi yuvarlak farlara sahip olan otomobilin bu ünitelerinin içine işlenen 2 ve 5 desenleri güzel detaylar. Çok sade hatlara sahip olan konseptin arkasında da ince yapılı ve dik yerleşimli stoplar görev yapıyor. Dev jantlar ve tek takla barı da diğer göze çarpan detaylar.

Yukarıya açılan tek kapısı ve oldukça yüksek yan desteklere sahip tek koltuğu bulunan otomobilin iç mekanında yere sabitlenmiş metal pedal seti, üç kollu direksiyon simidi ve yansıtmalı bir yapıya sahip dijital göstergeler dışında bir şey bulmak zor.

Temellerini, Triumph markasının isim haklarını elinde bulunduran BMW'nin i3S modeliyle paylaşan otomobilde 184 beygir güç üretebilen bir elektrik motoru görev yapıyor. Karbon fiber kullanımı sayesinde ağırlığı çok yükselmeyen modelin 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 5.2 saniye sürerken maksimum sürati 185 km/s. Bataryalarsa 42.2 kWh kapasiteli.

1 yorum:

  1. Merak ediyordum (eskiden kalma merak) teşekkür ederim sağolasın

    YanıtlaSil