12 Temmuz 2023 Çarşamba

Koenigsegg Gemera


Koenigsegg'den güzel haberler geldi. 3 yıl önce konsept haliyle karşımıza çıkan ve dört kişilik oturma kapasitesiyle birlikte hiper otomobil performansı sunabilen Gemera seri üretime hazır. Üstelik daha güçlü bir motor seçeneğiyle.

Tasarımında büyük yenilikler yapılmayan otomobilin LED far ve stoplarının iç tasarımlarında sadeleştirmeye gidilmiş. Tek bijonlu jantlar da daha ince kollara kavuşmuş. Egzoz çıkışlarının arasında kalan arka cam da önüne yeni gövde parçaları alarak bu bölümün farklı görünmesini sağlamış.

Kapılarda artık kameralar yerine aerodinamik tasarımlı aynalar yer alan otomobil bu nedenle iç mekanda da iki adet ayna göstergesinden olmuş. Diğer detaylarsa konseptte olduğu gibi. Daha önce 1.700 beygir güç üretebileceği açıklanan ve 3 silindirli bir motorun desteklediği hibrit sistem de korunmuş.

Yenilikse bu motor seçeneğine bir kardeş gelmesi. Aynı elektrik aksamıyla birlikte 2 litre hacimli ünite yerine bloğu Jesko'da da görev yapan 5 litre hacimli, çift turbo beslemeli, V8 motora görev veren Koenigsegg, aracın gücünü 2.300 beygire, torkunuysa 2.750 Nm'ye ulaştırmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder