12 Temmuz 2023 Çarşamba

Aston Martin Valour


Aston Martin, bir taraftan 110. yaşını kutlarken diğer taraftan tek örnek Victor'ın sahibini biraz sinirlendiriyor. İngiliz üreticinin yaş günü kutlaması, bu otomobilin neredeyse ikizi gibi görünen Valour ile yapılıyor. Neyse ki bu araç da 110 adetlik sınırlı üretime sahip.

İkili ikiz gibi dursa da arada farklar da bulunuyor. Örneğin, Valour'da daha büyük hava girişleri ve daha geniş splitter kullanılmış. Kaputta ek hava girişleri açılırken 21 inç çaplı jantlar Victor'dan alınmış. Tek örnek aracın aksine egzoz çıkışları kapılar altında olmayan Valour'da bu bölümde ek hava yarıkları da sunulmamış.

Yan aynaları da A sütununa sabitlenen otomobilin arka çamurluk önündeki hava girişi kapatılsa da ön çamurluk arkasında hava çıkışı açılmış. Arka camı bulunmayan otomobilin parçalı stopları da daha sade ve bu kısımda ek havalandırma kanalları var. Difözör de üç egzoz çıkışıyla ikiye bölünmüş durumda.

Victor ile karşılaştırıldığında iç mekanında diğer Aston Martin modellerinden daha çok detay bulunduğu söylenebilecek aracın karbon fiber kapı içleri ve yine aynı malzemeden üretilen koltukları hafifleme sağlamış. Orta konsol havalandırma ızgaraları orijinal bir tasarım olsa da dibi açık vites kolu Victor'dan alınmış.

Kaputu altında V12 Vantage'ın 5.2 litre hacimli, çift turbo beslemeli ünitesini barındıran otomobil 715 beygir güç, 753 Nm tork üretebiliyor. Üstelik bu değerler 6 ileri vitesli manuel şanzımanla arka aksa aktarılıyor. Karbon seramik fren diskleriyse önde 410, arkada 360 mm çaplı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder