13 Temmuz 2023 Perşembe

Caterham Project V


Hafif yapılı ve benzinli motora sahip sportif modelleriyle ünlenen Caterham elektrikli bir araç konseptiyle karşımızda. Aslında kısa süre önce, efsanevi Seven modelinin de elektrikli konseptini sergileyen üretici bu otomobili seri üretime almayacağını açıklamıştı. Project V içinse planlar farklı.

Yuvarlak hatlarıyla dikkat çeken otomobil küçük bir Jaguar C-X75'i andırıyor. Çamurlukların önüne yerleştirilen LED farlar, öne doğru uzayan panjur ve splitter, sportif görünüm sunarken şişkin çamurluklar, geniş yan etekler, sabit spoiler, ince yan ayna kolları ve büyük difüzör öne çıkan detaylar arasında. LED stopların da oval biçimi Bentley modellerine göz kırpmış. Jantlarsa önde 19, arkadaysa 20 inç çaplı.

İç mekanı bir Caterham için modern olsa da güncel otomobiller arasında çok sade olduğu söylenebilecek Project V'de yuvarlak göstergeler orta konsola da taşmış. Bol Alcantara ve karbon fiber kullanılan iç mekanda dokunmatik ekran, üç kollu direksiyon simidi ve şalter kumandalar gözlerden kaçmıyor. İlk etapta aracı 2+1 oturma düzeniyle satacak olan Caterham ilerleyen zamanlarda 2+2 koltuk düzeni de sunacak.

Arka aksta yer alan 272 beygir gücündeki elektrik motoruyla hareket eden otomobilde 55 kWh kapasiteli bataryalar kullanılıyor. 1.190 kg seviyesinde tutulması planlanan ağırlık sayesinde 0'dan 100 km/s sürate 4.5 saniyede ulaşabilen konseptin menzilininse 400 km olması bekleniyor. 150 kW şarja uyumlu olan aracın maksimum süratiyse 230 km/s.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder