14 Temmuz 2023 Cuma

Hyundai Ioniq 5 N


Hyundai'de işler gittikçe ciddileşiyor. Markanın en sportif modellerini işaret eden "N" elektrikli otomobillere de ulaştı. Ioniq 5'in N seçeneği hem görünümü hem de performansıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Sunulan yeni özelliklerse bu aracı standart 5'lerden ayıran asıl detaylar.

Siyaha boyanan logolar ve yan aynalar haricinde ince yapılı kırmızı şeritlerle süslenen araca N logoları da eklenmiş. Önde yer alan agresif görünümlü tamponun köşelerinde deflektörler yer alırken yan etekler de arka bölümde aynı özelliği sunuyor. 21 inç çaplı jantlar sunan otomobilde, Ioniq 5'te henüz sunulmayan arka silecek de yer alıyor.

Standart 5'e göre 20 mm alçalan N'in genişliği 50 mm artarken boyu 80 mm uzamış. Arka bölümde çift bombeli bir spoiler ve üçgen 3. fren lambası sunan otomobilin siyah renkli arka tamponu da hem yan hava geçişleri hem de difüzör sunuyor. Dikey yerleşimli sis farı ve parçalı reflektörler de bu bölümde bulunuyor.

Kırmızı renkli kaliperleri önde dört pistonlu olan Ioniq 5 N'de önde 400, arkadaysa 360 mm çaplı frem diskleri kullanılmış. Gövdesinde birçok güçlendirme yapılan araç 275 tamanlı lastiklerle de donatılmış. Rejeneratif frenleme artık 0.6 G'ye kadar yavaşlama sağlarken drift modu, hem iç hem de dış hoparlörleri kullanan suni motor sesi ve suni vites geçişi programları araca eklenmiş.

İç mekana geçildiğinde kromajlı parçaların yokluğu ve daha koyu renkler kullanıldığı görülebilirken ara konsol yeniden tasarlanarak daha kullanışlı bir şekle bürünmüş. Metal pedal seti ve çok daha küçük bir göbeğe sahip 3 kollu direksiyon simidi de donanıma eklenmiş. Ekranlarda N'e özel grafikler sunulurken sürüşle ilgili birçok kumanda düğmesi direksiyon üzerine alınmış. Ön koltuklarsa sabit kafalıklara ve sırtlıklarında N logolarına sahip.

Gelelim performansa. Ön ve arkada birer elektrik motoru bulunduran dört tekerlekten çekişli otomobil boost fonksiyonuyla 650 beygir güç üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 3.4 saniyede ulaşabilen Ioniq 5 N'in maksimum sürati 260 km/s. 84 kWh kapasiteli pillerse 350 kW'a kadar şarj kabul ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder