18 Temmuz 2022 Pazartesi

Ford F-150 Raptor R


Ford'dan beklenen tanıtım sonunda geldi. 2021 yılının başında F-150 Raptor ile karşımıza çıkan üretici, ilerleyen zamanlarda bu araca V8 motor seçeneğinin de ekleneceğini açıklamıştı. İşte o motora sahip versiyon: Raptor R.

Tasarım konusunda V6 kardeşinden farklı olmayan aracın ön çekme noktaları kırmızıya boyanmış ve kaput üzerindeki çıkıntı farklı bir tasarıma kavuşmuş. Bu bölümde, kasa kapağında ve kasa yanlarındaysa Raptor R armaları görülebiliyor.

Aynı armalar iç mekana geçildiğinde koltuk sırtlıklarında ve ön kol dayanağında da dikkat çekiyor. Deri ve Alcantara döşemeler ve karbon fiber trim parçaları standart olarak sunulurken açılabilir cam tavan ve 37 inç çaplı lastikler de donanıma alınmış.

V6'da yer alan Fox amortisörler ve güçlendirilmiş altyapıyı da koruyan aracın asıl yeniliği kaput altında saklı. Mustang Shelby GT500'de de görev yapan kompresör beslemeli, 5.2 litre hacimli V8 ünite 710 beygir güç, 868 Nm tork üretebiliyor. Baja dahil birçok sürüş moduna sahip dört tekerlekten çekiş sistemi ve 10 ileri vitesli otomatik şanzıman standart donanımda yer alıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder