21 Temmuz 2022 Perşembe

Suzuki Grand Vitara


Toyota ve Suzuki arasındaki ortaklık gelişerek devam ediyor. 3 hafta önce Urban Cruiser Hyryder'ı tanıtan Toyota'nın ardından Suzuki de bu aracın ikizini ortaya çıkardı. Tanıdık bir isimle ortaya çıkan otomobilin Avrupa'ya gelme ihtimali de bulunuyor.

Tasarım anlamında Toyota logolu kardeşinden çok farklı görünmeyen otomobilin ön bölümünde hava girişinin panjura alındığı ve çift katlı farların üst bölümünün kalınlaştırıldığı görülebiliyor. Farklı jantlar haricinde arka bölümde göze çarpan ince uzun stoplar ve tampon köşelerine alınan diğer aydınlatma bölümü yine kardeşle aynı.

İç mekanda da Suzuki logoları haricinde bir yenilik sunmayan Grand Vitara'da çift renkli kokpit, analog gösterge paneli, çok büyük olmayan bir dokunmatik ekran ve açılabilir panoramik cam tavan yer alıyor. 4.345 mm'lik boyuyla Vitara'dan 100 mm uzun olan otomobil 1.795 mm genişliğe, 1.645 mm yüksekliğe ve 2.600 mm'lik aks mesafesine sahip.

Kaputu altında iki motor seçeneği bulunan aracın her iki ünitesi de hibrit ve 1.5 litre hacimli, benzinli motora sahip. Hafif hibrit versiyon 102 beygir güç, 135 Nm tork üretebiliyor ve iki veya dört tekerlekten çekişli olarak alınabiliyor. Üstelik aracı 5 ileri vitesli manuel veya 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla almak mümkün.

Diğer hibrit üniteyse daha büyük bataryalara sahip ki 116 beygir güç, 141 Nm tork üretebilen motoru Toyota modellerinden de tanıyoruz. Sürekli değişken oranlı şanzımanla (e-CVT) donatılan aracın elektrikli menzilinin 25 km'ye ulaşabildiği söyleniyor.

Bu arada Hindistan pazarında yenilenmeyen S-Cross'un yerine piyasaya çıkacak olan otomobilin Avrupa'da da Vitara yerine geçmesi beklenebilir.

1 yorum:

  1. manuel vites mi kaldı? manuel el freni mi kaldı? biraz çağı yakalayın be..

    YanıtlaSil