22 Temmuz 2022 Cuma

Alpine A110 E-ternité


Alpine de elektrikli geleceğe hazırlanan markalar arasında. Güncel gamında tek model bulunan üretici A110'un elektrikli seçeneğini bir prototip olarak hazırladı. Performans anlamında benzinli seçenekten geride kalan modelin ağırlığı da artmış.

Ana hatları benzinli kardeşinden farksız olan otomobilde ek splitter, farlara uygulanan kaşlar, deflektörlü yan etekler, çıkartma eklenen arka cam, büyük bir difüzör ve egzoz çıkışı yerine gelen sis farı dikkat çekiyor. Modelin tavanı da sökülebilir bir panele sahip.

İç mekanda farklı renkte döşemeler ve trim parçalarının haricinde özel üretim plakası yer alıyor. Orta konsolun üst bölümünde de dokunmatik ekran yerine bir tablet kullanılmış. Dijital gösterge panelinde de yeni grafikler dikkat çekiyor.

60 kWh kapasiteli batryaları 392 kg ağırlığında olan otomobilin toplam ağırlığıysa 258 kg artmış. Ön ve arka aks üzerinde yer alan batarya üniteleri sayesinde aracın ağırlık dağılımı neredeyse hiç değişmemiş. 242 beygir güç, 300 Nm tork üretebilen elektrik motoruyla 420 km menzil de sunabilen A110 E-ternité, 0'dan 100 km/s sürate 4.5 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 250 km/s.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder