21 Temmuz 2022 Perşembe

Honda Civic Type R


Honda, Civic Type R'ın yeni neslini tanıttı. Standart Civic modellerinden alıştığımız şekilde önceki nesil modelden daha sade bir tasarıma sahip olan otomobilin üzerinde yapılan değişiklikler, Japon üreticinin eleştirilere kulak verdiğini gösteriyor.

Yanlarında hava geçişleri bulunan büyük hava girişli bir ön tampona sahip olan otomobilin petek desenli ön panjurunda Type R logosu yer alıyor. Kaputa da hava çıkışı ekleyen Honda, çamurlukları genişletmiş. Jant çaplarını da 19 inçe düşüren üretici lastik konusunda seçimini Michelin Pilot Sport 4S'ten yana kullanmış.

Yan aynalar, kapı çerçevelerinde yer alan krom detaylar, jantlar, yüzgeç anten ve spoiler gibi bölümleri siyah renkli olan aracın difüzörü de bu renkte. Hatchback gövdeli otomobil arka tamponda da hava çıkışlarına sahip. Üçlü egzoz çıkışı korunurken spoiler daha sade bir tasarıma kavuşmuş.

İç mekanda da daha sade duran otomobilde tanıdık özellikler buluyoruz. Kırmızı renkli döşemelere sahip ön koltuklar yüksek yan desteklere ve sabit kafalıklara sahip. Direksiyon simidi Alcantara kaplanırken dijital gösterge paneli ve dokunmatik ekranda araca özel grafik ve veriler kullanılmış. Metal vites topuzuna sahip olan Type R'ın üretim sırasıysa ön yolcu konsoluna alınan plakada yazıyor.

İlginç şekilde aracın performans verilerini açıklamayan Honda, bu modelin şimdiye kadar üretilmiş en güçlü Civic Type R olduğunu söylüyor. 2 litre hacimli motorunu koruyan otomobil önceki nesilde 320 beygir güç üretebiliyordu. 6 ileri vitesli manuel şanzımanla gücü ön aksa aktaran araçta Brembo armalı kaliperler görev yapıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder