19 Temmuz 2022 Salı

Chevrolet Blazer EV


Elektrikli modellerin ardı arkası kesilmiyor. Chevrolet de ünlü SUV modeli Blazer'ın elektrikli seçeneklerini tanıttı. Dört farklı donanımla satılacak olan aracın önden çekişli, arkadan itişli ve dört tekerlekten çekişli seçenekleri bulunacak olması ilginç.

Dinamik bir duruşa sahip olan aracın donanım seçenekleri tasarımda farklılıklar yaratabiliyor. Görsellerdeki SS'in 22 inç çaplı jantları, siyah renkli tavanı, arka kapı altlarında ve arka tamponda yer alan deflektörleri bu farklılıklardan bazıları.

İnce yapılı LED farları aydınlatılmış logoyla birleşen otomobilin ön tamponu çoğunlukla siyah renkli. Yanda yer alan korumaları da parlak siyah renge bürünen aracın LED stopları da iki kapılı Lexus modellerini hatırlatan tasarıma sahip. Derin spoiler ve difüzöre sahip siyah arka tampon da diğer detaylar.

Dinamizmi iç mekanda da devam eden araçta dijital gösterge paneli, ilginç tasarıma sahip yuvarlak havalandırma ızgaraları, üç kollu direksiyon simidi, büyük dokunmatik ekran ve yüksek yapılı ara konsol yer alıyor. Vites selektörüyse direksiyonun arkasına alınmış.

En güçlü versiyonunda, toplamda 565 beygir güç, 878 Nm tork üretebilen elektrik motorları kullanılan aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 4 saniye bile sürmüyor. Farklı büyüklükte bataryalar ve çekiş sistemleriyle menzil 515 km'ye kadar çıkabiliyor.

1 yorum: