18 Temmuz 2022 Pazartesi

Kia XCeed


Kia'nın şık SUV modeli XCeed makyajlandı. Zaten şık bir görünüme sahip olan aracını çok değiştirmemeyi tercih eden Kore merkezli üretici donanım paketlerine bir yenisini eklemiş. Kaput altında da yeni bir motor var.

Tahmin edileceği gibi operasyon ön bölümde yoğunlaşmış. Ön panjur iç tasarımı ve LED farlar elden geçirilirken daha agresif görünümlü tampon yeni. Jant seçenekleri yenilenen XCeed'de farklı gövde renkleri de sunulmakta. Arka bölümdeyse tamponun alt kısmı yeni tasarlanan sahte egzoz çıkışlarıyla dikkat çekiyor.

Donanım paketlerine GT-Line'ı ekleyen Kia, dışarıda olduğu gibi direksiyon simidindeki marka logosunu da yenilemiş. Simidin tasarımı da hafifçe değiştirilmiş. Metal pedal seti ve grafikleri yenilenen dijital gösterge paneli de gözden kaçmıyor. Dokunmatik ekranı da yeni arayüze kavuşan otomobilde farklı döşeme seçenekleri ve daha sportif yan desteklere sahip koltuklar bulunuyor.

Kaput altında yer alan turbo beslemeye sahip, 1 litre hacimli, benzinli ünite 120 beygir güç, 172 Nm tork üretebilen araç hafif hibrit yardımcıya sahip. 1.6 litre hacimli, turbo Diesel motor da aynı yardımcıya sahip. 136 beygir güç, 320 Nm tork üretebilen ünite 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik üniteye sahip. 6 ileri vitesli, akıllı manuel şanzımana sahip olan seçenekse 280 Nm tork sunuyor.

1.5 litre hacimli, turbo benzinli motor 160 beygir güç üretmeye devam ederken şarj edilebilir hibrit XCeed 141 beygir güç, 265 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli, çift kavramalı şanzımanla sunulan otomobilde kullanılan 8.9 kWh kapasiteli bataryalar 48 km elektrik menzili sunabililyor.

Aileye yeni katılan motorsa 1.6 litre hacimli ve turbo beslemeye sahip, benzinli bir ünite. 204 beygir güç, 265 Nm tork üreten motor yine 7 ileri vitesli vites kutusuyla alınabiliyor. Bu aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 7.5 saniye sürüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder