2 Eylül 2024 Pazartesi

Audi Q5 ve SQ5


Audi'nin popüler SUV modellerinden Q5, 3. nesline kavuştu. Yenilenen diğer Audi modellerinde olduğu gibi markanın elektrikli araçlarında kullandığı bazı tasarım detaylarına kavuşan otomobilde benzinli, Diesel ve hibrit motor seçenekleri sunulmaya devam edilecek.

Özellikle ön bölümde elektrikli kardeşlere benzerlik sunan otomobilin Matrix LED farları ince yapılarıyla öne çıkıyor. Geniş ön panjur ve sahte hava girişleriyle dinamik görünen tampon, çapları 17 ile 21 inç arasında olan jantlarla sunuluyor. Hemzemin tavan rayları ve gövde rengine boyanmış koruyucu plastikler de dikkat çeken detaylar arasında.

Arka bölümdeyse spoiler, ortada birleşen şık LED stoplar, sportif görünen tampon ve egzoz çıkışları görülebiliyor. SQ5'teyse kardeşlerinde gümüş renkte sunulan birçok detayın siyaha boyandığı görülebilirken egzoz çıkışlarının sayısı ikiden dörde çıkıyor.

Q5'in iç mekan tasarımınında A5'ten alındığı söylenebilir. Köşeli bir göbek ve dokunmatik tuşlara sahip direksiyon simidi, dijital gösterge paneli, büyük dokunmatik ekran ve ön yolcu ekranı her iki araçta da kullanılmış. Sürücü kapısında da birçok dokunmatik kumanda bulunduran otomobilde 685 Watt çıkış gücü ve 16 hoparlör sunan Bang & Olufsen ses sistemi de alınabiliyor.

4.717 mm boya, 1.900 mm ene ve 1.651 mm yüksekliğe sahip olan otomobilin aks mesafesiyse 2.828 mm. Bagaj hacmi de 520 ile 1.473 litre arasında değişen Q5 ailesinde standart süspasniyon yerine pasif amortisörler veya hem yükseklik hem de sertliklerini ayarlayabilen havalı süspansiyon sistemi alınabiliyor.

Tamamı 48 Volt hafif hibrit yardımcıya ve 1.7 kWh kapasiteli bataryalara sahip olan motorlardan 2 litre hacimli olan benzinli ve Diesel seçenekler 204 beygir güç üretebiliyor. SQ5'in 3 litre hacimli V6 motoruysa 367 beygir gücünde. 

Tamamı 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle sunulan araçların düşük güçlü benzinli olanı önden çekişli olarak da alınabiliyor. Bu motor aynı zamanda şarj edilebilir hibrit seçeneklerde kullanılacak. 299 ve 367 beygir güç üretebilen versiyonlara sahip olacak modellerin elektrik menzili 80 km olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder