6 Eylül 2024 Cuma

Renault R17


Son zamanlarda birçok üretici tarafından tanıtılan Porsche Restomod modellerine Fransa'dan ilginç bir kardeş geldi. 70'li yıllarda üretilen coupé modelini tekrardan hayata döndüren Fransız üretici aracın klasik tasarım detaylarını modernize etmeyi çok iyi başarmış.

Sarı renkli, dikdörtgen farları ve panjur görünümlü yapısıyla klasik çizgileri başlayan aracın kapalı jantları ve neredeyse köşeli çamurlukları bu hatları pekiştirmiş. İnce yapılı yan aynalar ve üzerinde tasarımcısı Ora Ito'nun ismi bulunan büyük C sütunu da dikkat çekerken arkada tek parça ve ince yapılı LED stoplar görülebiliyor.

Bej ve kahverengi ağırlıklı iç mekanda kare biçimli ve iki kollu direksiyon simidi, dört parçalı dijital gösterge paneli, cilalı ahşap kaplamalar ve aşağıya konumlandırılmış dokunmatik ekran görülebiliyor. Sabit kafalıklı koltuklar ve 2+2 oturma düzeni de aracın sahip olduğu özellikler arasında.

70'li yıllarda Renault 17'nin kaputu altında benzinli motorlar kullanılmış olsa da R17'de 270 beygir güç üretebilen elektrik motoru bulunuyor. Bu ünite arkaya yerleştirilmiş. Performans verileri açıklanmamış olsa da karbon fiber gövde sayesinde 1.4 tonda tutulan ağırlık sayesinde en azından hızlanma değerleri kötü olmayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder