5 Eylül 2024 Perşembe

Aston Martin Vanquish


Aston Martin'in büyük coupé modeli Vanquish yeni nesline kavuştu. Özellikle iç mekanda markanın yeni yüzünü yansıtan aracın V12 motorundan vazgeçmemesi iyi haber. İngiliz üretici, modelden yılda en fazla 1.000 adet üretileceğini de açıkladı.

Biraz daha yuvarlak hatlara sahip olan otomobil az da olsa büyümüş. Uzun kaputunda şık hava çıkışları yer alırken badem biçimli LED farlar, dev ön panjur ve ince splitter dikkat çekiyor. 21 inç çaplı jantlar, geniş yan etekler, hemzemin kapı kolları ve geniş arka çamurluklar da profili tamamlamış. 

Ucu spoiler biçimli bagaj kapağı, köşelere çekilen 3 boyutlu LED stoplar, dörtlü çıkışa sahip titanyum egzoz sistemi ve difüzör de arka bölümde gözlerden kaçmıyor. Modelin karbon seramik fren diskleri önde 410, arkadaysa 360 mm çapında. Aks mesafesi 80 mm uzayan Vanquish Bilstein DTX amortisörlerle donatılmış.

Bol kişiselleştirme seçenekleri sunan otomobilde dijital gösterge paneli, 3 kollu direksiyon simidi, yatık yerleşimli dokunmatik ekran ve bol bol fiziksel kumanda düğmesi modern bir duruşa sahip. Cam tavan ve 15 hoparlörlü Bowers & Wilkins ses sistemi de donanıma eklenebiliyor. Bu bölümde deri ve karbon fiberin her köşede görülmesi de sürpriz değil.

Kaput altında saklanan 5.2 litre hacimli V12 ünite çift turbo besleme sayesinde 835 beygir güç, 1.000 Nm tork üretebiliyor. 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ve sınırlı kaydırmalı diferansiyelle arka aksa aktarılan güç, 1.7 tonun biraz üzerinde ağırlık sunan aracı 0'dan 100 km/s sürate 3.4 saniyede ulaştırabilirken maksimum sürat 344 km/s.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder