4 Eylül 2024 Çarşamba

Cupra Terramar


Cupra model ailesine yeni bir C-SUV ekleniyor. Model gamında yer alan diğer araçlara benzer bir yüzle karşımıza çıkan otomobilde tamamen elektrikli seçenek bulunmaması dikkat çekiyor. Terramar, Macaristan'da kuzeni Audi Q3 ile birlikte üretilecek.

4.519 mm boya, 1.863 mm ene ve 1.584 mm yüksekliğe sahip olan otomobilin aks mesafesiyse 2.681 mm. Sivri burun yapısında yer alan üçgen iç desenli farlar ve agresif tamponuyla makyajlı Formentor'u andıran aracın jant çapları da 20 inçe kadar ulaşıyor.

Gövde rengine boyanan yan korumalar ve siyah hemzemin tavan raylarına sahip olan modelin arkasında şık bir spoiler kullanılmış. Bagaj kapağında birleşen ve ortasında aydınlatılmış Cupra logosu sunan LED stoplar ve agresif görünümlü tampon da bu bölümü dinamik gösteriyor.

İç mekanı da diğer Cupra modellerini andıran Terramar'da dijital gösterge paneli, büyük dokunmatik ekran, fiziksel düğmelere sahip direksiyon simidi, metal pedal seti, çok katlı kokpit ve şık görünümlü havalandırma ızgaraları kullanılmış. Sabit kafalıklı ön koltuklara da sahip olan otomobilin bagaj hacmi de 540 litre olarak açıklandı.

Kaputu altında da tanıdık motorlar sunan yeni modelin 1.5 litre hacimli, benzinli ünitesi 150 beygir güç üretebilirken 2 litre hacimli motorun 204 ve 265 beygir gücünde iki versiyonu bulunuyor. Bu ikili dört tekerlekten çekişli olarak alınıyor. Üçlüde 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzıman kullanılıyor.

1.5 litre hacimli motoru baz olarak kullanan şarj edilebilir hibrit seçenekler 204 ve 272 beygir güç üretebilen iki versiyona sahip. 19.7 kWh kapasiteli bataryaları sayesinde 100 km elektrik menzili sunan araçlar 50 kW DC ve 11 kW AC şarj hızını karşılayabiliyor. Opsiyonel olarak sunulan Akebono kaliperler önde 6 pistonlu ve 375 mm çaplı disklerle eşleştirilmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder