14 Mart 2024 Perşembe

Volkswagen ID.3 GTX


Volkswagen'in sportif elektrikli araçlarını işaret eden GTX ailesi genişliyor. ID.3'ün de seçeneklerinden biri haline gelen bu uzantı, otomobilde sunulacak iki farklı versiyonla karşımıza geliyor. Geriye kalan değişikliklerse diğer ID.3 modellerinden tanıdık.

Alt bölümüne petekli hava girişleri eklenen ön tamponun köşelerine de LED gündüz aydınlatmaları yerleştiren Volkswagen araca özel 20 inç çaplı jantları ve ön kapılara eklenen GTX armalarını da standart olarak sunuyor. Yan etekler ve difüzörde de ufak tasarımsal değişiklikler var.

İç mekanda, kardeşlerinde olduğu gibi daha aşağıya alınan vites selektörü ve daha büyük dokunmatik ekran gibi yenilikler sunan aracın havalandırma kumandaları da artık aydınlatmalı. Bunlar haricinde fiziksel düğme halinde sunulan dörtlü flaşörler, sabit kafalıklı ön koltuklar ve metal pedal seti donanımda yer alıyor.

Kardeşleri gibi arkada tek elektrik motoruna sahip olan otomobilin GTX seçenekleri 266 beygir güç, 545 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 6 saniyede ulaşabilen araçların maksimum sürati 180 km/s'te sınırlı. Aracın süspansiyon ve direksiyon sisteminin elden geçirildiğini hatırlatalım.

Aynı torkun yanında 326 beygir güç sunan GTX Performance seçeneğiyse 0-100 km/s deparını 5.6 saniyeye indirirken maksimum sürati 200 km/s'e yükseltiyor. Araçlarda kullanılan 79 kWh kapasiteli bataryalar 600 km menzil sunabiliyor ve 175 kWh DC şarjı destekliyor. Performance'ta ayrıca adaptif süspansiyon sistemi de sunulmakta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder