10 Mart 2024 Pazar

Rivian R2


2018 yılından bu yana R1 ailesiyle bizlerle olan Rivian sonunda daha ulaşılabilir SUV seçeneği R2'yi tanıttı. Tesla Model Y'ye rakip olacak bu otomobil tek, iki veya üç motor seçeneğiyle alınabilecek. En güçlü versiyonun 0-100 km/s hızlanması 3 saniyenin altında tamamlanacak.

Dış görünüşü tam anlamıyla küçültülmüş vir R1S'i andıran otomobilde ön ve arkada birleşen aydınlatma grupları, siyah renkli çamurluk ve kapı altı korumaları, hemzemin kapı kolları, kalın C sütunu, büyük jantlar, siyah renkli olarak alınabilen tavan ve tamponlar gibi detayların haricinde tavan çadırı gibi ilginç aksesuarlar da bulunuyor.

Sade görünen iç mekanında hem alt hem de üst bölümü düzleştirilen direksiyon simidi, dijital gösterge paneli, büyük bir dokunmatik ekran, ahşap kaplama, gizlenmiş havalandırma ızgaraları, panoramik cam tavan ve ön ara konsolda sunulan bol depolama hacmi dikkat çeken otomobilin iki torpido gözünden küçük olanı orta konsolun altında yer alıyor.

Arka tamponun köşelerinde ek depolama bölümleri sunan R2'nin bagaj anlamında sunduğu hacim de çok kullanışlı. Hem arka hem de ön koltuk sırtlıkları tamamen yatırılabilen aracın bagaj kapağı camı da aşağıya doğru açılabildiğinden uzun yüklerin taşınması kolay oluyor. Boyu 4.715 mm olan R2'nin aks mesafesiyse 2.935 mm.

Modelin hiçbir motor seçeneği için teknik veri açıklamayan Rivian batarya kapasitesi hakkında da bilgi vermedi ama en kısa menzilli seçeneğin bile 500 km'yi zorlayan bir menzile sahip olacağı doğrulandı. Tek motorlu versiyon arkadan itişliyken iki ve üç motorlü seçenekler dört tekerlekten çekişli. 11 kamera ve 5 radar sensörüyse 3. seviye otonom sürüşü mümkün kılacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder