12 Mart 2024 Salı

Porsche Taycan Turbo GT


Geçtiğimiz ay makyajlanan Porsche Taycan en güçlü seçeneğine kavuştu. Porsche tarihinin en çabuk hızlanan modeli de olan otomobil, Alman markanın Tesla ile savaşında bambaşka bir sayfa açılmasına da vesile olmuş gibi görünüyor.

Daha köşeli hatlara sahip bir ön tampona sahip olan otomobilin bu bölümünde küçük kanatçıklar da bulunuyor. Bagaj kapağına küçük bir spoiler eklenen araçta 21 inç çaplı dövme jantlar kullanılmış. Renk seçenekleri de farklı olan Turbo GT'nin, yanlarında sahte hava çıkışları yer alan arka tamponu da kanatçıklara sahip.

Weissach paketiyle daha kalın splitter ve açısı manuel olarak ayarlanabilen büyük bir spoiler kazanan otomobilin bu hali 220 kg yere basma kuvveti üretiyor. Bu paketle birlikte arka koltukları iptal edilen otomobil sabit kafalıklı ön koltuklar, daha ince bagaj döşemeleri ve manuel olarak kumanda edilebilen tek şarj girişine kavuşuyor. 

Daha ince camlar, analog saat ve ses sisteminin iptali de istenebilen Taycan Turbo GT bu sayede Taycan Turbo S'e oranla 71 kg daha hafif hale geliyor. Güçlenen fren sistemi, daha güçlü arka motor, farklı orana sahip arka şanzıman ve yeniden programlanan adaptif süspansiyon sistemi performansı daha da artırıyor.

Performans demişken, Turbo GT, bütün yardımcıları devredeyle 1.108 beygir güç, 1.340 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 2.3 saniyede ulaşabilen modelin Weissach paketli seçenekleri aynı işi 2.2 saniyede tamamlıyor. 0-200 km/s hızlanmaları sırasıyla 6.6 ve 6.4 saniye süren ikilinin maksimum süratleri 290 ve 305 km/s.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder