12 Mart 2024 Salı

Mercedes-AMG E53 4MATIC+


Mercedes ailesi sportif seçenekler kazanmaya devam ediyor. E Serisi'ne eklenen yeni AMG versiyonu, aracın sahip olacağı en güçlü motorla donatılmamış olsa da dudak uçuklatan değerlere ulaşmasını sağlıyor. Üstelik içten yanmalı motora bir elektrik motoru da eşlik ediyor.

Sportif görünümlü tamponlar, aydınlatmalı Panamericana ön panjur, çapları 21 inçe kadar çıkabilen jantlar, alçaltılmış süspansiyon sistemi, 11 mm genişletilen ön çamurluklara eklenen sahte hava çıkışları, spoiler, difüzör ve dörtlü egzoz çıkışları gibi detaylara sahip olan model sedan veya wagon gövdelerle tercih edilebiliyor.

İç mekanda da bir AMG modelinden beklenecek özellikler sunulmuş. Süspansiyon, egzoz ve sürüş modlarının ayarlanabildiği düğmelere sahip direksiyon simidi, metal pedal seti, AMG'ye özel grafiklere sahip ekranlar ve yüzeylerle daha sportif ön koltuklar donanımda yer alıyor.

Yönlendirilebilir arka aks ve opsiyonel olarak sunulan karbon seramik fren diskleri gibi özellikler de sunabilen E53'te elektronik olarak kilitlenebilen arka diferansiyel de alınabiliyor. Adaptif süspansiyon sistemi de sunan otomobillerin kaputları altındaysa şarj edilebilir hibrit bir motor bulunuyor.

3 litre hacimli, çift turbo beslemeli motoru 449 beygir güç üretebilen E53'ün elektrik motoru da 163 beygir gücünde. 585 beygr güç, 750 Nm tork üretebilen otomobil dört tekerlekten çekişli. AMG Dynamic Plus paketiyle aracın gücü 612 beygire ulaşıyor. Bu halde sedan seçenek 3.8, wagon 3.9 saniyede 0'dan 100 km/s sürate ulaştırabiliyor.

Maksimum süratleri de sırasıyla 280 ve 275 km/s olan otomobillerde sunulan 21.22 kWh kapasiteli bataryalar 100 km elektrik menzili sunuyor. Sadece elektrikle hareket ederken E53 seçenekleri 140 km/s maksimum sürate ulaşabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder