14 Mart 2024 Perşembe

BYD e2


BYD'nin düşük fiyatlı elektrikli modellerinin sayısı artıyor. Kompakt hatchback modeli e2'nin başlangıç fiyatını 89.900 Yuan'a (Güncel kurla yaklaşık 400.000 TL) düşüren üretici bu sayede sadece Çin pazarında değil global pazarlarda da etkisini artırmak istiyor.

Diğer BYD modelleri gibi sade hatlara sahip bir gövde sunan otomobilin tampon ve kapı altları da gövde rengine boyanmış. Tavan rayları standart olarak sunulan modelin LED stopları da bagaj kapağı üzerinde birbirine bağlanmış. Spoiler ve yüzgeç anten de standart donanımlar arasında.

İç mekan tasarımı da diğer BYD modellerine göz kırpan modelin alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi, kristal görünümlü vites selektörü, dijital gösterge paneli ve ister dik ister yatay olarak kullanılabilen dokunmatik ekranı tanıdık detaylar. 

43.2 kWh kapasiteli bataryalarla alınabilen otomobillerin menzili 405 km olarak açıklansa da bu menzilin NEDC standartlarında hesaplandığını hatırlatalım. Güncelleme öncesi sunulan 136 beygir gücündeki motor henüz ortalıkta görünmezken 95 beygir gücündeki ünite bizlerle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder