15 Mart 2024 Cuma

Škoda Epiq


Škoda'nın yeni model yağmuru bu yıl da devam ediyor. Güncellenen ve yeni nesline kavuşan araçlar bir tarafa, marka Epiq adında küçük bir SUV konseptini sergiledi. Elektrikli bir araç olan Epiq, Avrupa'da 25.000 Euro seviyesinde bir başlangıç fiyatına sahip olacak.

Yaklaşık 4.1 metre boya sahip olan otomobile önden bakıldığında ince yapılı ve tamponun üzerine yaklaştıkça aşağıya doğru açı alan LED farlar dikkat çekiyor. Bu farlar ön panjurda birbirine bağlanırken kaputtaki Škoda yazısı da aydınlatmalı. Tamponda yer alan hava girişleriyse dik yerleşime sahip.

Aerodinamik tasarımlı jantlar ve çok kalın olmayan, siyah renkli gövde korumaları sunan konseptin ince yapılı yan aynaları, ilginç tasarımlı tavan rayları ve kalın tutulan C sütunu da dikkat çekici. Stopları ve arka tampon tasarımı, ön bölümü taklit eden araçta spoiler ve hafifçe şişirilmiş çamurluklar kullanılmış.

Çift renkli iç mekanda turuncu renkli trim parçaları ve dikiş ipliklerine de yer veren Škoda, küçük dijital gösterge paneli ve büyük dokunmatik ekran ikilisi haricinde orta konsolda fiziksel düğmelere de yer vermiş. Havalandırma ızgaraları başarılı bir şekilde gizlenirken direksiyon simidi 2 buçuk kollu olarak tanımlanabilir.

Henüz teknik verileri açıklanmamış olan otomobilin 400 km civarında menzil sunacağı belirtiliyor. Konseptlerde genelde belirtilmeyen bir veri olsa da konu Škoda olduğunda kullanışlılık öne çıktığından aracın bagaj hacmi de 490 litre olarak açıklandı. Bu değer, Fabia boyunda bir model için başarılı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder