10 Mart 2024 Pazar

Rivian R3


Uzun süre tek modelle hayatta kalan Rivian iki modelini aynı gün içerisinde tanıttı. Hatta en küçük seçenek R3'ün R3X isimli bir versiyonu da bulunuyor. Kompakt boyutlarıyla dikkat çeken araç sahip olduğu performansla da rakiplerinden geride kalmayacak gibi görünüyor.

Far yapısı kardeşlerinden farksız olan otomobilde piyano siyahı tamponlar, ince tutulmuş çamurluk korumaları ve kalın sayılabilecek kapı altı korumalarına sahip olan hatchback dört kollu jantlarla donatılmış. Köşeli gövdenin yapısı, küçük yan aynalar ve hemzemin kapı kollarıyla kontrast oluşturmuş.

Arka bölümde tamamı bagaj kapağında yer alan LED stoplar ve şık spoiler öne çıksa da pek modern durmayan silecek de dikkat çekiyor. R3X'teyse çeki kancaları, farklı jantlar, daha büyük bir spoiler ve turuncuya boyanmış parçalar kullanılmış.

R2'de kullanılan iç mekan tasarımı R3'te de görülebiliyor. Üst ve alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi, dijital gösterge paneli ve geniş dokunmatik ekran, çift torpido gözü ve gizli havalandırma ızgaraları bu modele göz kırpan detaylar arasında.

Metal pedal seti ve cam tavan gibi donanımları da bulunan otomobilin R3X donanımında turuncu ve açık mavi trim parçalarıyla havalandırma delikleri eklenen koltuklar görülebiliyor. Ön koltuklar arasında büyük bir depolama bölümü sunulurken donanımda sunulan 11 kamera ve 5 radar sensörü sayesinde 3. seviye otonom sürüş mümkün kılınıyor.

Teknik verileri henüz açıklanmamış olsa da iki farklı batarya seçeneğine sahip olacağı belirtilen otomobillerin menzilleri 500 km'ye yaklaşabilecek. Bir, iki veya üç motor seçeneğiyle alınabilecek araçların üç motorlu seçenekleri 0'dan 100 km/s sürate yaklaşık 3 saniyede ulaşabilecek. Araçların aks mesafesi 2.800 mm olarak açıklandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder