7 Şubat 2024 Çarşamba

Porsche Taycan


Porsche, ilk seri üretim elektrikli aracı Taycan'ı makyajladı. Bir elektrikliye yakışan şekilde güncellene otomobilin tasarımında büyük yenilikler bulunmasa da sunulan güç ve performansta ciddi iyileştirme dikkat çekiyor. Ayrıca batarya kapasitesinde de artış var.

Ön tamponu biraz daha sportif görünecek şekilde rötuşlanan otomobilde yeni jant ve gövde rengi seçenekleri yer alıyor. Ayrıca arkada yer alan Porsche yazısı da daha 3 boyutlu bir görünümle karşımıza çıkıyor. Yan etekler de hafifçe makyajlanarak bazı donanımlarda gövde renkli şeritlere kavuşmuş.

İç mekanda sunulan ekranlar en güncel sürünlerine kavuşurken güvenlik donanımlarının kolay kumandası için direksiyonun sol tarafına bir kol yerleştirilmiş. Bu bölümde yeni vegan döşeme seçeneklerine de yer verilmiş. Adaptif havalı süspansiyon sistemi standart hale gelirken altif şasi kontrolü opsiyonlar arasında.

İlk etapta Taycan ve Taycan Turbo S'in teknik özelliklerini paylaşan Porsche, arkadan itişli araca 490 beygir güç vermiş. 952 beygir güç üretebilen Turbo S'in kazancıysa daha fazla olmuş. Araçların 0-100 km/s deparları sırasıyla 4.8 ve 2.4 saniyeye inmiş.

89 ve 98 kWh net kapasiteli yeni bataryalar 678 km'ye kadar menzil sunabilirken şarj hızı 320 kW'a kadar çıkabiliyor. Overboost düğmesiyle 95 beygir ek güç kazanabilen araçların fren rejenerasyonundan elde edebildiği şarj hızıysa 400 kW seviyesine çıkmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder