7 Şubat 2024 Çarşamba

Mini Cooper


Geçtiğimiz yıl yeni nesli elektrik motorlu olarak tanıtılan 3 kapılı Mini'nin benzinli modelleri de ortaya çıktı. BMW modellerinden de tanıdığımız turbo beslemeli motorlarla donatılan araçların isimleri de Cooper C ve Cooper S oldu.

Elektrikli modelden çok da farklı görünmeyen benzinli kardeşlerin ön panjurlarında hava girişi açılırken çamurluklara siyah renkli korumalar eklenmiş. Çapları 18 inçe kadar uzanan aerodinamik jantlara da sahip olan Cooper ailesi bagaj kapağında daha küçük bir spoiler sunuyor. Kapakta yer alan model isimleri de benzinli araçlarda farklı renklerde sunuluyor.

İç mekanda da genel tasarım Cooper Electric ile aynı olsa da açma düğmesi aşağıya alınan torpido gözü ve orta konsolun alt kısmının BMW'deki kardeşleri gibi dikey kablosuz şarj cihazı sunması benzinli modellerin ortak yanı. Bu araçlarda ara konsolda yer alan bardaklıklar da orta konsola paralel yerleştirilmiş. Bagaj hacmiyse 210 ile 800 litre arasında değişiyor.

Kaputu altında 1.5 ve 2 litre hacimli üniteler sunan ikilinin 3 silindirli olanı 156 beygir güç, 230 Nm tork üretebilirken 4 silindirli ünite 204 beygir güç, 300 Nm tork üretebiliyor. 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla donatılan ikilinin 0'dan 100 km/s sürate ulaşması sırasıyla 7.7 ve 6.6 saniye sürüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder