7 Şubat 2024 Çarşamba

Ford Puma


Ford, küçük SUV modeli Puma'yı makyajladı. Dışarıdan bakıldığında büyük bir yenilik sunmadığı söylenebilecek otomobilin iç mekanını yeniden tasarlayan üretici, önceden sunduğu en güçlü motoruysa opsiyon listesinden atmış.

Opsiyonel olarak Matrix LED teknolojisi sunan farların iç tasarımlarını yenileyen Ford, bu donanıma sahip araçlarda artık sis farı sunmuyor. Yeni jant tasarımları ve gövde rengi seçenekleri haricinde aracın önde yer alan logosunun panjura alınması, en büyük farklılık olarak dikkat çekiyor.

İç mekandaysa markanın ticari araçlarının havası estiği söylenebilir. Üst ve alt kısmı düzleştirilmiş yeni direksiyon simidi ve büyüyen dijital gösterge panelini hafif ticari modellerle paylaşan Puma, havalandırma kumandalarını da dev dokunmatik ekrana almış. Orta havalandırma ızgaralarını konsol üstüne taşıyan üretici onların da üzerine, makyajlı Explorer'da olduğu gibi B&O ses sisteminin hoparlörlerini eklemiş.

Kaputu altında artık 1.5 litre hacimli, 200 beygir güç üretebilen motoru sunmayan Puma'nın 1 litre hacimli, turbo beslemeli motorlarında 48 Volt hafif hibrit yardımcı mevcut. 125, 155 ve 170 beygir güç sunan seçeneklere sahip ünite sadece giriş seçeneğinde 6 ileri vitesli mnuel şanzımanla donatılabiliyor.

Motorların üçünde de 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzıman donanımda yer alıyor. En güçlü araç 170 beygir gücün yanında 248 Nm tork üretebiliyor ve 0'dan 100 km/s sürate 7.4 saniyede ulaşabiliyor. Modelin maksimum süratiyse 210 km/s.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder