9 Mart 2024 Cumartesi

Dodge Charger


Amerika'dan beklenen haber geldi. Dodge, hem Charger hem de Challenger yerine geçireceği otomobili tanıttı. Hem üç hem de beş kapılı versiyonları Charger ismiyle anılacak olan modelin elektrikli seçenekleriyse Charger Daytona ismiyle satılacak.

Dışarıdan bakıldığında 2022 yılında tanıtılan Charger Daytona SRT konseptiyle olan benzerliği açık olan otomobilde kullanılan ince uzun LED farlar panjur altında birleşiyor. 5.248 mm boya sahip olan otomobillerin aks mesafeleri de 3.074 mm olarak açıklanıyor. Jant çaplarıysa şimdilik 20 inçe kadar büyüyor.

Elektrik motorlu seçeneklerin kaputları öne doğru girinti yaparken benzinli modellerde kaputta hava çıkışı yer alıyor. Bu araçların ön tamponlarında da ek havalandırma girişi mevcut. Liftback gövdeli araçların LED stopları da bagaj kapağında birleşiyor. Yan aynaları konsept halininkinden büyük olan ikilinin elektrikli seçeneklerinde arka tamponunda sahte motor sesi çıkarabilen hoparlörler mevcut.

Modern görünümlü iç mekanda farklı renklerde döşemeler ve farklı malzemelerin kullanıldığı trim parçaları kullanılıyor. Üst ve altı düzleştirilmiş direksiyon simidi, dijital gösterge paneli ve geniş dokunmatik ekran öne çıkan özellikler. Sportif ön koltuklar sabit kafalıklarla alınabilirken donanıma cam tavan da eklenebiliyor.

Daytona seçeneklerinde çift elektrik motoru ve 100 kWh kapasiteli bataryalar kullanılan Charger modelleri, Power Shot fonksiyonuyla 503 ve 680 beygir güç üretebiliyor. Araçların maksimum tork değerleriyse 550 ve 853 Nm. Daha güçlü olan aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşması yaklaşık 3.5 saniye sürüyor. Araçların ağırlığıysa 2.6 tonun üzerinde.

Yeni nesille birlikte V8 motorlara veda eden Charger'ın benzinli seçenekleri çift turbo beslemeye sahip, 3 litre hacimli üniteler olacak. İki farklı versiyona sahip olacak motorlar 426 ve 558 beygir güç üretebilecek. Brembo fren sistemi önde 6, arkada 2 pistonlu kaliperler sunarken bagaj hacmi, arka koltuklar yatırılarak 1.000 litrenin üzerine çıkartılabiliyor. Daytona'nın önündeyse 45 litrelik ek bagaj hacmi mevcut.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder