5 Mart 2024 Salı

Hyundai Ioniq 5


Hyundai'nin elektrikli araçlara geçişinde önemli bir yere sahip olan Ioniq 5 makyajlandı. Dışarıdan bakıldığında dikkatli gözlerin fark edebileceği değişimler iç mekanda daha kolay seçilebiliyor. Teknik anlamda sunulan gelişmelerse pillerde.

Yenilenen tamponları nedeniyle 20 mm uzayan otomobil farklı ön tamponuyla daha sportif bir görünüm sunuyorç Yeni jantlar yine 20 inç çaplı. Yan aynaları artık yerini kamerayla değiştirebilen otomobilin arkasında bulunan spoiler uzarken bagaj kapağı camına silecek eklenmiş. Bu bölümdeki tampon da biraz daha dinamik görünecek şekilde makyajlanmış.

İç mekana geçildiğinde konsol ve kapı içlerinde kullanılan daha koyu renkli plastikler hemen dikkat çekerken kameralı yan aynaların görüntüleri kapılara aktarılmış. Artık 3 kola sahip olan direksiyon simidi Ioniq 6'da olduğu gibi renk değiştirebilen 4 noktaya sahip. 

Hem orta hem de ara konsolda daha çok fiziksel butona yer veren Hyundai, ön bardaklıkları artık koltuklara paralel bir şekilde sunarken eskiden çok ergonomik olmayan bir şekilde yerleştirilen kablosuz şarj istasyonu yukarıya alınmış.

Artık N Line paketiyle de alınabilen otomobilin bu donanımı seçildiğinde ön tampon görünümü Ioniq 5 N'inkine benzer değişiklikler yaşıyor. Jant tasarımları değişen aracın iç mekanındaysa siyah renkli tavan döşemesi ve kırmızı şeritlere sahip koltuklar bulunuyor.

Performans verileri paylaşılmayan aracın önceki seçeneklerinden arkadan motorlu seçenekleri 170, çift motorlularsa 325 beygir güç üretebiliyor. Batarya kapasitesi yaklaşık %9 artışla 84 kWh'e ulaşan aracın menzili de büyük ihtimalle 550 km'nin üzerine çıkabilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder