3 Mart 2024 Pazar

Zeekr 001


Zeekr 001 güncellendi. Tasarımında büyük yenilikler bulunmayan otomobilin sunduğu donanımda zenginleştirmeler yapılırken hem tek hem de çift motorlu seçeneklerinin sunduğu güçte önemli artışlar bulunuyor. Fiyatlarsa düşüşte.

Daha sade görünen tamponlara kavuşan 001'in görünümü biraz daha sportifleşmiş. Yeni gövde renkleri sunmaya başlayan Zeekr'ın üzerinde LiDar sensörü de yer alıyor. Eskiden tavande yer alan küçük antense artık gizli. Otomobilin havalı süspansiyon sistemi de elden geçirilmiş.

Artık üst kısmı da düzleştirlilmiş olan direksiyon simidi fiziksel düğmelere kavuşan otomobilin dijital gösterge paneli de yenilenmiş. Güncel yazılıma kavuşan büyük dokunmatik ekran arkasında kalan bölüm de artık daha sade bir tasarıma sahip. Rengi ve geçirgenliği değişebilen cam tavana da kavuşan aracın donanımına 28 hoparlörlü, Yamaha müzeik sistemi eklenmiş.

35.5 inç büyüklüğünde, artırılmış gerçeklik destekli head up display sunan aracın arkada yer alan motoru artık bütün modellerde 422 beygir güç üretebiliyor. Dört tekerlekten çekişli araçlardaysa öne 367 beygir gücünde ikinci bir ünite ekleniyor. Bu araçların 0-100 km/s deparları 3.3 saniyede tamamlanıyor. Artık 800 Volt mimarisine sahip olan 001 modellerinde 95 ve 100 kWh kapasiteli piller kullanılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder