3 Mart 2024 Pazar

Li Mega


Çin'den gelen elektrikli MPV modellerine bir yenisi katıldı. 2015 yılında kurulan Li Auto, o zamandan beri menzil uzatıcıya sahip elektrikli modeller üretiyor olsa da ilk tam elektrikli seçeneğinin bu tip bir araç olmasına karar vermiş.

5.350 mm boya, 1.965 mm ene ve 1.850 mm yüksekliğe sahip olan otomobilin aks mesafesi 3.300 mm. Çift katlı far tasarımının yerleşimi nedeniyle Hyundai Staria'yı andıran bir yüze sahip olan otomobilin hava sürtünme katsayısı 0.215 olarak açıklandı.

LiDar sensörü tavanda görülebilen modelin jantları siyah renkte sunuluyor. Ön çamurluklarında güvenlik kameraları bulunan MPV, hemzemin kapı kollarına ve geniş bir D sütununa sahip. Düz bir bagaj kapağı tasarımı sunan Mega'nın ince LED stopları birbirine bağlanıyor. Tamponsa parlak siyah renkli ve gövdeden çıkıntı yapmıyor.

İç mekanı modern bir görünüm sunan otomobilde küçük bir dijital gösterge paneli ve çift renkli deri döşeme bulunuyor. Dev dokunmatik ekransa orta konsol ve ön yolcu konsolunu kaplıyor. Çift sunroof, Dolby Atmos ses sistemi, buzdolabı ve tavan yerleştirilen televizyon ekranıysa lüks donanımın bazı kalemleri.

Bu konuyu biraz daha detaylandırırsak 2+2+3 koltuk düzeninde ilk iki sırada masaj, ısıtma ve havalandırma fonksiyonlarının yer aldığı görülebiliyor. Bu koltukları tamamen yatırılabilen araç bu sayede farklı biçimlerde yatağa dönüştürülebiliyor. Önde olduğu gibi arkada da iki adet kablosuz şarj istasyonu bulunuyor.

Bir çift elektrik motoru sayesinde 544 beygir güç üretebilen otomobil 0'dan 100 km/s sürate 5.5 saniyede ulaşabilyior. 102.7 kW kapasiteli bataryalarsa 700 km menzil sunuyor ve 552 kW DC şarjı destekliyor. Ağırlıksa yaklaşık 2.8 ton.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder