6 Ocak 2022 Perşembe

Sony Vision-S 02


Elektronik üreticileri de CES 2022'de elektrikli otomobilleriyle temsil ediliyor. 2020 yılında, yine aynı organizasyonda sedan konseptini sergileyen Sony, çok da yaratıcı bir şekilde adlandırmadığı ikinci konseptini de ondan 2 yıl sonra ortaya çıkardı.

Tasarım olarak Vision-S'in yükseltilmişi olarak tanımlayabileceğimiz konsept, 20 inç çaplı jantlar ve yan aynalar yerine geçen kameralarda donatılmış. 4.895 mm boyu ve 3.030 mm aks mesafesi sedan kardeşiyle aynı olan aracın 1.930 mm genişlik ve 1.650 mm yüksekliğe sahip olduğu da açıklandı.

İç mekan tasarımını da kardeşinden alan aracın ön bölümünde irili ufaklı 5 ekran yer alıyor. Dokunmatik bir panelden oluşan orta konsol ve yüksek yan desteklere sahip ön koltuklar dikkat çekerken açık renkli döşemelerle panoramik cam tavan iç mekanı daha ferah göstermiş. Bu arada konseptin üç koltuk sırasına sahip olduğunu da belirtelim.

Havalı süspansiyon sistemi ve her biri 272 beygir güce sahip olan iki elektrik motoruyla donatılan otomobil yaklaşık 1.5 ton ağırlığında. Maksimum sürat 180 km/s'te sınırlandırılırken piller hakkında resmi bir bilgi verilmedi.

1 yorum:

  1. hiç güleceğim yoktu ya :))

    "çok da yaratıcı olarak adlandırmadığı ikinci konseptini.."

    02 nedir sony..

    YanıtlaSil