7 Ocak 2022 Cuma

Chevrolet Silverado EV


Pick up aşığı A.B.D.'nin elektriklileri arasında bu tip araçlar ortaya çıkması kaçınılmazdı. Elektrikli pick up modellerinin sayısı her geçen gün artarken bu trende seyirci kalmak istemeyen firmalar arasına Chevrolet de katıldı.

İsminde Silverado geçse de bu modele pek benzemeyen modelin ön kısmında çift katlı LED far grubu görülebiliyor. Çapları 24 inçe kadar yükselen jantlar siyah renkli gövde korumaları, siyah renkli tavan, LED stoplar, köşelerine basamak eklenmiş arka tampon ve çift parçalı kasa kapağı da diğer detaylar arasında.

Plastik kaplı ve birçok güç çıkışına sahip olan kasası 1.8 metre boya sahip olan elektrikli Silverado'nun arka koltukları katlanabiliyor. Arka camı da ortadan kalkabilen model bu şekilde iç mekana uzayan 2.7 metre boyunda bir kasaya sahip oluyor. Kasa kapağı da açılarak uzunluk 3.3 metreye ulaştırılabiliyor.

F-150 Lightning'de olduğu gibi ön bölümünde de büyük bir bagaj sunan aracın iç mekanı oldukça şık tasarlanmış. Dijital gösterge paneli ve büyük dokunmatik ekranın haricinde çift renkli döşemeler, kırmızı renkli trim parçaları, kırmızı dikiş iplikleri, metal pedal seti ve kol dayanağı altına eklenen 32 litre hacimli bölüm donanımda yer alıyor.

İki farklı seçeneğe sahip olacak modelin giriş seçeneklerinde 517 beygir güç, 835 Nm tork üretebilecek. Bu araçlar gelecekte 9 tonun üzerinde çekme kabiliyeti kazanacak. İkinci seçenekse çift motora ve dört tekerlekten çekiş sistemine sahip. 673 beygir güç ve yaklaşık 1.060 Nm tork üretebilen bu versiyonun 0-100 km/s hızlanması 5 saniyenin altında tamamlanacak. Araçların yaklaşık 650 km menzile sahip olması da beklenen özellikleri arasında.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder