8 Ocak 2022 Cumartesi

TOGG Transition


TOGG'un uzun süredir merakla beklenen sedan modeli, konsept haliyle CES 2022'de sergilendi. Transition Concept Smart Device olarak adlandırılan model, SUV kardeşi gibi Pininfarina tarafından tasarlanmış.

Sportif bir burun kısmına sahip olan aracın panjurunda LED aydınlatmalar kullanılırken yeni logo da ışıklandırılmış haliyle kaputta yer almış. Yan aynaların yerini kameralar alırken siyah renkli tavanda güneş panelleri dikkat çekiyor.

Sedan olarak adlandırılsa da aslında bir fastback olan araçta büyük jantlar ve arka kısmı botdan boya geçen LED stop şeritleri kullanılmış. Bu arada büyük ihtimalle seri üretime taşınmayacak özellikler arasında geriye doğru açılan arka kapılar sayılabilir.

B sütunu olmaması sayesinde iç mekana ulaşılması kolay. Dört adet tekli koltuğa sahip olan konsept düz bir taban tasarımına sahip. Tavan, ön konsol ve kapıların üst kısmı Alcantara ile kaplanan aracın konsolu boydan boya ekranla kaplanmış. Üst ve alt kısımları düzleştirilmiş olan direksiyon simidiyse alt bölümlerden boşaltılarak ilginç bir tasarıma kavuşmuş.

Hem ön hem de arkada dokunmatik ara konsollara sahip olan konseptte ince havalandırma ızgaraları ve orta konsol olarak görev yapan dokunmatik ekran görülebilyor. Batarya ve elektrik motorunun detaylarıysa henüz paylaşılmadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder