9 Ocak 2022 Pazar

VinFast


Ces 2022'nin sürprizlerinden biri de Vietnam merkezli marka VinFast oldu. Elektrikli SUV ailesini A.B.D.'de piyasaya sunmaya hazırlanan marka, bu ülkede ilk olarak en büyük modelleri VF8 ve VF9 ile temsil edilecek.

Aslına bakılırsa araçlar hakkında çok şey bilinmiyor. Tamamında markanın V biçimli ön panjur aydınlatması yer alan otomobillerin tamamı SUV. 2. seviye otonom sürüşe sahip araçlardan VF9, köşeli dış hatlarıyla dikkat çekiyor. Aracın iç mekanındaysa 3 koltuk sırası kullanılıyor.

Biraz daha yuvarlak hatlara sahip olan VF8, Viyetnam'da VF e35 ismiyle anılıyor. Çift katlı far tasarımı sunan otomobilin stopları da önde olduğu gibi bagaj kapağının ortasında V biçiminde bitiyor. Her iki modelin de kokpiti oldukça sade bir tasarıma sahip. 

Üç kollu direksiyon simidi, Tesla modellerininkini hatırlatan ve gösterge tablosuna da ev sahipliği yapan dokunmatik ekran, ara konsola alınmış düğmeli vites seçici ve sahte deri döşeme ön konsol VF9 ve VF8 kardeşlerin ortak özelliği.

En agresif ön tasarımı sunan VF7'de V formu çamurluklara kadar uzarken tamponun alt köşelerinde kullanılan LED üniteler de dinamik görünüme katkıda bulunuyor. VF6 ve VF5 kardeşlerse açık ara en yuvarlak hatlı tasarıma sahip.

Araçların tamamında pilleri 10 yıl veya 200.000 km garantili satacak olan VinFast, A.B.D. pazarında Vf8'i 41.000 Dolar ve VF9'u ise 56.000 Dolar seviyesinden başlayan fiyatlara satışa sundu. Markanın sunduğu batarya kiralama opsiyonuyla aylık belli bir menzile kadar sabit ücret ödenirken bataryanın bütün bakımları araç ömrü boyunca VinFast tarafından yapılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder