7 Ocak 2020 Salı

Sony Vision-S


Elektrikli otomobiller geleceğimizi şekillendirmeye başladı bile. Bunu gören firmalar da araçlarını tanıtmaya başladı. Üstelik bu şirketler arasına otomobil üretimiyle alakası olmayanlar bile katıldı.


Sony'nin CES 2020'de sergilediği konsept aslında araç teknolojilerini tanıtmak için ortaya çıkan bir araç. Önden bakıldığında Porsche Taycan'ı andıran modelde hemzemin kapı kolları, yan aynaların yerini alan kameralar, arkaya doğru alçalan bir tavan, ince uzun LED stoplar ve küçük bir difüzör gibi detaylar yer alıyor.


Ön panelinin tamamı ekranlarla kaplanan modelin yan ayna yansımaları da burada görülebiliyor. Sony'nin toplam 33 sensörle donattığı araç otonom sürüş özelliklerine sahip. Sabit cam tavanıyla ferah bir iç mekana sahip olan konseptin arka bölümünde de iki adet teklı koltuk kullanılmış. Bu bölüm için dokunmatik ekranlar da ön koltuk sırtlıklarına yerleştirilmiş.


Her biri 272 beygir güç üretebilen iki adet elektrik motoruna sahip olan konsept dört tekerlekten çekişli. 0'dan 100 km/s sürate 4.8 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum süratiyse 240 km/s olarak açıklandı.

5 yorum:

  1. Japonların üzerindeki ataleti atması lâzım zaten. Son 15 yılda ivmelerini kaybettiler.

    YanıtlaSil
  2. Panasonic ve Duracell'den cevap bekleniyor..

    YanıtlaSil
  3. Daha dün gibi ama motor1 türkiye kanalı youtube'da baya yıllanmış vay be..

    YanıtlaSil
  4. yalnız kanalın ismi türkiye şeklinde değil de u ile turkiye olarak yazıyor youtube'da bu da bence biraz sıkıntı. zaten motor1'in 1'i motor kelimesine bitişik yazıldığı için düzensiz görünüyor. sanki acele ile atılan mesaj gibi. mtr1 turkıye falan yazsaydınız bari.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Firma global olduğundan kafamıza göre alamıyoruz ismi malesef. Diğer ülkelerde nasılsa aynı format kullanılıyor Türkiye'de de.

      Sil