7 Ocak 2020 Salı

Mercedes-Benz Vision AVTR


CES 2020'nin kapılarını açmasıyla birlikte üreticilerin geleceğe dönük modelleri de birer birer tanıtılıyor. Bu yıl Mercedes, Avatar animasyonuyla yaptığı ortaklığın bir sonucu olan AVTR isimli konseptini sergiliyor.

Yuvarlak hatlarıyla dikkat çeken otomobilde Mercedes'in diğer elektrikli konseptlerinde de bulunan grafikli tampon ve ince LED farlar görülebiliyor. Şişkin çamurlukların altını dolduran lastikleri de aydınlatmalı olan otomobilin kapıları camdan üretilmiş.


İlginç bir tasarıma sahip olan arka kısımdaysa ince uzun LED stoplar ve üstten ayrılmış bir tampon haricinde Pandora'da yaşayan canlıları andıran ve nefes alış hareketini simüle eden küçük flaplar kullanılmış. Bu parçalar aynı zamanda bir spoiler görevi de görüyor.

İç mekanda 2+2 oturma düzeni kullanan Mercedes ön koltukların kafalıklarını arka koltuklarınkiyle birleştirmiş. Direksiyon ve pedallar gibi donanımları bulunmayan konsept aynı zamanda fiziksel düğmeye de sahip değil. Ön bölümde oturan yolcuların ortaya ellerini koymasıyla uyanan araç otonom sürüş özelliklerine sahip.


Tekerleklerin içerisine yerleştirilmiş dört elektrik motoru 470 beygir güç üretebilen otomobilde sadece 15 dakikada şarj olabildiği belirtilen ve %100 geri dönüştürülebilen 110 kWh kapasiteli bir batarya kullanılmış. Sunulan menzilse 700 km.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder