10 Ocak 2020 Cuma

Toyota GR Yaris


Toyota Yaris'in merakla beklenen en güçlü versiyonu tanıtıldı. Markanın WRC parkurlarında edindiği tecrübeyle geliştirilen otomobil seri üretimde kullanılan en güçlü 3 silindirli motorla sunulacak.

GR Yaris'i görsel olarak kardeşleriyle karıştırmak mümkün değil. Tavanı 91 mm alçaltılan ve 3 kapılı gövdeye kavuşan modelde büyük hava girişli yeni bir ön tampon, genişletilmiş çamurluklar, 18 inç çaplı jantlar, spoiler, çift egzoz çıkışı ve difüzör kullanılıyor. Kırmızı kaliperler ve çerçevesiz kapı camları da donanımda yer alıyor.


İç mekanda çok daha yüksek yan desteklere sahip ön koltuklar, metal pedal seti, GR armaları ve dört tekerlekten çekiş sisteminin mod kontrolü sunulsa da değişiklikler dışarıda olduğu kadar bariz değil.

Süspansiyon sistemi tamamen yenilenen otomobilde kullanılan fren sistemi de önde 356, arkada 297 mm çaplı disklere sahip. Ağırlıksa sürücü hariç 1.280 kg olarak açıklanmış. Dört tekerlekten çekiş sistemi, bir çift Torsen diferansiyel sayesinde gücün tamamını ön veya arka aksa aktarabiliyor.


Kaputu altında 1.618 cc hacimli, turbo beslemeye sahip, 3 silindirli bir motor kullanılan otomobil Avrupa'da 261, Japonya'da ise 272 beygir güç, 360 Nm tork üretebiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi ve 6 ileri vitesli manuel şanzıman standart donanımda. 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 5.5 saniyenin altında olan otomobilin maksimum sürati 230 km/s'te sınırlandırılmış.

8 yorum:

  1. Biraz daha sade görünse arkaya D4D yazısı yapıştırılır . Tam şaka makinesi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahajsısksjsh bmw katili olur valla..

      Sil
  2. Onur bey bunun atmosferiklisi yok mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok. Standart aracın hibrit seçeneği atmosferik emişli sadece.

      Sil
  3. Onur bey toyotanın son zamanlarda ürettiği otomobillerde kullanılan malzeme kalitesi yerlerde sürünüyor. Bu duruma siz ne diyorsunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok kötü bulmuyorum ben. Tasarım biraz kıytırık görünüyor iç mekanda ama geriye kalanı fena değil.

      Sil
  4. Byd yeni phev araç yapmış, onuda inceleyip yorum yaparmısınız?

    YanıtlaSil