17 Ağustos 2024 Cumartesi

Mercedes-Maybach SL680 Monogram


Mercedes-Maybach ailesi genişliyor. Bu sefer de SL temellerini kullanan bir roadster ile karşımıza çıkan marka kendisinden beklenen tasarım ve teknik detayların çoğuna sahip. Kişiselleştirme seçenekleriyle de öne çıkan modelin isminde SL680 olsa da kaputu altında bir V12 bulunmuyor.

Gövde tasarımı standart SL'den farklı olmayan otomobilin önünde kromajlı panjur, kromajlı tampon ve Mercedes arması görülebiliyor. Kaputu gövdeden farklı renkte ve bol Maybach arması işlenmiş şekilde alınabilen aracın jantları da 21 inç çaplı.

Ön çamurluk, cam çerçevesi, kapı kolları ve yan eteklerde de görülen kromaj arka reflektörlerin arasında ve sahte egzoz çıkışlarında da bulunuyor. Maybach arması, kumaş açılır tavanda da yer alıyor. Daha yumuşak ayarlı süspansiyon sistemi, daha bol izolasyon ve sessizleştirilen egzoz sistemi de donanımda.

İç mekanda da ana hatlar standart SL ile paylaşılıyor olsa da dijital gösterge paneli ve dokunmatik ekranda Maybach'a özel grafikler kullanılmış. Koltuk döşemelerinin deseni de markaya özelken arka koltuklar iptal edilmiş. Bu bölümün üzeri bira kapakla kapatılırken kafalıklar arkasına yine Mayback armalı şık alüminyum koruyucular eklenmiş.

Kaputu altında SL63'ün V8 motorunu barındıran otomobilin 4 litre hacimli ünitesi çift turbo besleme yardımıyla 585 beygir güç, 800 Nm tork üretiyor. 9 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi de sunan aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 4.1 saniye sürerken maksimum sürati 260 km/s'te sınırlandırılmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder