16 Ağustos 2024 Cuma

Lincoln Navigator


Lincoln, büyük SUV modeli Navigator'ın yeni neslini tanıttı. Tasarım konusunda küçük kardeşlerinden Nautilus'u örnek alan otomobilin kaputu altında tanıdık bir ünite sunuluyor. Yine üç sıra koltukla alınabilecek aracın markayı Cadillac Escalade karşısında daha başarılı bir şekilde temsil etmesi bekleniyor.

Dik yerleşimli ön panjur ve ince yapılı LED farlarla heybetli duran ön bölümde farlar arasında LED şerit sunulduğu görülebiliyor. Jant çapları 24 inçe kadar çıkan modelin gövdesi üzerinde krom kullanımı yeni nesilde azalmış. Siyah renkli yan aynalar , hemzemin tavan rayları ve ön kapıda bulunan "Navigator" yazılı şerit yan bölümün dikkat çeken detayları.

Tavanda asimetrik yerleşimli bir yüzgeç anten sunan Navigator küçük bir spoiler ve yine bagaj kapağı üzerinde buluşan ince uzun LED stoplara sahip. Bu bölümde tamponun biraz ince tutulduğu söylenebilir. Bagaj kapağı da iki parçaya bölünerek Range Rover modellerine göz kırpılmış. Aynı şeyi spoiler altına gizlenen silecek için de söyleyebiliriz.

İç mekan tasarımında da Nautilus'u örnek alan araçta 48 inç büyüklüğünde bir ekran kullanılmış. İki kollu ve oval tasarımlı direksiyon simidi de alçak yerleştirilerek gösterge tablosunun üstten izlenmesi sağlanmış. Orta konsolda da büyük sayılabilecek bir dokunmatik ekran bulunurken vitesler, ara konsol sonunda yer alan düğmeler yardımıyla seçiliyor. Ahşap kaplamaysa noktasal ambiyans aydınlatmasına sahip.

İlk iki sırada birçok noktası ayarlanabilen koltuklara yer veren araçta bu koltuklar ısıtma, havalandırma ve masaj fonksiyonları da sunuyor. 3. sırada elektrikli yatırma ve ısıtma fonksiyonları mevcut. 2. sıradaysa yüksekliği ayarlanabilir kolçaklar, dokunmatik ekranlar, kablosuz şarj istasyonu ve kapalı gözler kullanılmış. Açılabilir cam tavan ve 28 hoparlörlü Revel Ultima 3D ses sistemi de donanımlar arasında.

En az değişimi kaput altında sunan Navigator'da görev yapan 3.5 litre hacimli V6 motor çift turbo besleme yardımıyla 446 beygir güç, 691 Nm tork üretebiliyor. Önceki nesilde olduğu gibi 10 ileri vitesli otomatik şanzıman standart olarak sunuluyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi ve adaptif süspansiyon sistemi de standart donanımlar arasında.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder