16 Ağustos 2024 Cuma

Lamborghini Temerario


Lamborghini'nin yeni "küçük" modeli bizlerle. Huracan'ın 10 yıllık üretiminin ardından bu otomobilin yerine geçen Temerario markanın şarj edilebilir hibrit araçları arasına katıldı. V10 motora veda eden araç yine de eskisinden çok daha güçlü ve performansı da artan ağırlığına rağmen daha yüksek.

Revuelto'dan daha sade bir görnüm sunan Temerario'nun önünde ince yapılı farlar ve altıgen gündüz aydınlatmaları yer alıyor. İnce splitter, önde 20, arkada 21 inç çaplı jantlar, ortaya ve yukarıya yerleştirilen egzoz çıkışları, oval stoplar ve büyük sayılabilecek bir difüzöre sahip arka tampon da diğer detaylar. Modelin kaputu üzerinde de bol bol hava çıkışı görülebiliyor.

Yaklaşık 40 kg hafifleme sağlayan hafifletme paketleriyle birlikte yere basma kuvveti de ikiye katlanabilen otomobil bu paketlerle daha büyük bir splitter, karbon fiber jantlar, daha geniş yan etekler, arka lastikler önünde kanatçıklar, daha büyük bir spoiler, karbon fiber difüzör, daha ince arka cam, titanyum egzoz sistemi ve farklı hava çıkışlarına sahip karbon fiber kaput donanıma ekleniyor.

İç mekanında büyük bir sürpriz sunulmayan otomobilde üç kollu direksiyon simidi üzerinde sürüş kontrollerine de yer verilmiş. Dijital gösterge paneli ve dik yerleşimli dokunmatik ekran haricinde yolcu önünde de bir ekran yer alıyor. Vites konsolundaysa iki adet şalter görünümlü kumandayla birlikte kapaklı motor çalıştırma düğmesi yer alıyor.

Motor demişken, kaputu altında çift turbo beslemeye sahip, 4 litre hacimli bir V8 barındıran otomobil bu üniteden 800 beygir güç, 730 Nm tork alabiliyor. 10.000 d/d çevirebilen üniteye eşlik eden elektrik motorlarıysa karma gücü 920 beygire yükseltiyor. 8 ileri vitesli otomatik şanzımanlı araç bu sayede dört tekerlekten çekişli oluyor.

1.690 kg boş ağırlığa sahip Temerario hafif olmasa da 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 2.7 saniye olarak açıklanıyor. Maksimum süratse 340 km/s. Modelin 0-200 km/s depariysa 7.3 saniye sürüyor. Tamamen elektrikli ve dolayısıyla önden çekişli olarak kullanılabilen otomobil 3.8 kWh kapasiteli bataryalara sahip.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder